We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Čekajući barbare‘: Beckett od Arabije, kolonizatori Britanci su gori od Nomada u spoju egzistencijalističke drame i ‘leanovske‘ pustinjske avanture

3 0 0
05.03.2021

Ptice ljeta odletjele su iz Kolumbije u Ameriku. Kolumbijski redatelj Ciro Guerra, čije smo odlične "Ptice ljeta" nedavno gledali na Festivalu mediteranskog filma Split, vrlo solidno je debitirao na engleskom jeziku i u američkoj produkciji s dramom "Čekajući barbare".

Guerra je za ekranizaciju romana J.M. Coetzeea dobio vidno veći budžet u odnosu na "Birds Of Passage" i "Embrace Of The Serpent". Dobio je i zvučnu glumačku ekipu sačinjenu od jednog oskarovca (Mark Rylance, "Most špijuna") i dvojice superstarova (Johnny Depp, Robert Pattinson).

FILM: Waiting For The Barbarians; drama; SAD/Italija, 2019. REŽIJA: Ciro Guerra
ULOGE: Mark Rylance, Johnny Depp OCJENA: *** ½

"Waiting for The Barbarians" nije nastao u okviru hollywoodskog "major" studija, ali sigurno je bilo producentskih pritisaka da Kolumbijčev američki prvijenac bude akcijskiji ili barem komercijalniji, a ne festivalskiji i umjetničkiji.

Srećom, Guerra je uspio povezati suprotne polove, ostaviti referenciju na Beckettov egzistencijalizam u naslovu (Barbari kao Godot) i snimiti pustinjski predratni........

© Slobodna Dalmacija


Get it on Google Play