We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Na strogom ispitu kod nabrijanih splitskih vijećnika padali su i dobri i loši đaci. Zašto nisu prošli izvještaji direktora Prometa, Parkova i VIK-a?

4 0 6
10.09.2021

Četvrta sjednica splitskoga Gradskog vijeća, očekivana s pažnjom i velikim očekivanjima građana i medija, bila je – udarna! Udaralo se, naime, što bi se reklo ko Martin po diviziji. Padale su velike riječi, padali su izvještaji direktora gradskih firmi kao gnjile kruške. A borbeni vijećnici većinom su bili suzdržani.

Nekad se govorilo uzdržani. Sjednicu s 52 točke (a rekli su da više neće biti tolika nenormalna gužva na dnevnom redu) obilježila su upravo neprihvaćena izvješća i ponovno odgađanje izmjena GUP-a, a na strogom maturalnom ispitu kod nabrijanih vijećnika padali su i dobri i loši đaci. Ubilo ih suzdržanošću. Prošli su kao od šale samo radovi par maturanata: KK Splita, Hajduka, DES-a, RaST-a i Split-parkinga.

Uredno su se vijećnici podijelili na HDZ i HGS, te Pametno, Centar, Most i Nezavisne Branke Ramljak, dok je SDP lavirao malo ovamo, malo onamo, pa suzdržano oborili na sljedeći rok "Vodovod i kanalizaciju", "Splitsku obalu", "Žnjan", "Parkove i nasade", "Stanoupravu", "Promet", "Sportske objekte", sve ustanove u kulturi koje su iz neznanog razloga objedinjene.

Par puta pročitao sam izvještaj sa sjednice i ubijte me ako shvaćam razliku između onih koji su popadali i onih koji su prošli. I oni s jedinicama i oni s barem četvorkama nisu prošli suzdržanost splitskih gradskih vijećnika. Kišili su po njima deseci vijećničkih primjedbi od kojih većina nema nekog smisla i nije lako razlučiti........

© Slobodna Dalmacija


Get it on Google Play