We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gnjavator Ivošević donio je Splitu nemir i sukobe. Iritantan i grez, uporno živcira mnoge naše ‘investitore‘. A mogao je lipo sidit u uredu, dizat plaću i ne radit ništa...

4 0 6
07.10.2021

Znači, Bojan Ivošević. Splitski dogradonačelnik. Koji je četiri godine mandata mogao pružiti noge na stol, dizati plaću od 14 tisuća kuna i ne raditi ništa. Zamjerali bismo mu da ne radi ništa, ali on bi zabio prst u uvo i ne bi ga bilo briga. Većina bi kazala: koji fin čovik. Nije ništa napravija, ali nije se ni zamirija. Mogao je, ali nije.

Dakle, Ivošević koji se tijekom zadnja dva mjeseca prikazao kao malj gradonačelnika Ivice Puljka kojem se ipak draže pojavljivati na eventima, navodno uvodi red, a u grad je unio sukobe i nemir. Iritantan je za poludit. I grez, to vuče još iz doba kad je vodio "Dnevnu dozu splitskog nereda" punu šporkih ričetina. Koje, začudo, što su bile bezobraznije brže su rješavale komunalne probleme. Po onoj "prava riječ i komunalaca srca otvara".

Notorni Bojan ne samo da je na sebe navukao gnjev "poduzetnika" koji love u mutnom na račun građana, gradskog proračuna i javnih prostora, nego ga iz Županije splitsko-dalmatinske koja suvereno vlada najvrjednijim gradskim resursom – obalom – polijevaju iz šmrkova, baš kao što interventni policajci špricaju aktiviste na prosvjednike da im ohlade usijane glave. I Ivošević je usijana glava. I, da prostite, aktivist. Sumnjiv tip posvema.

E sad samo ostaje pitanje na kojoj je strani – zakona ili bezakonja, zaštite interesa građana ili beskonačne pljačke i rasipanja gradskog novca, neplaćanja, a korištenja, neispunjavanja obaveza, a bogaćenja, nelegalnosti, a silenosti.

Promatramo svi tog Ivoševića, što i kako radi. Takta i stila ima kao pikamer, jezik mu je duži od grabilice bagera, a uporan je poput ludog pivca. Ali opet........

© Slobodna Dalmacija


Get it on Google Play