We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tutkimusretkellä Euroopassa

2 0 0
04.05.2019

Eurooppa-päivä on torstaina 9. toukokuuta. Europarlamenttivaalien vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta. Euroopan unionissa on 28 jäsenmaata. Euroopan parlamentissa on 751 jäsentä. Kansalaiset valitsevat parlamentin jäsenet suoraan. EU -maissa äänestysoikeus alkaa yleensä 18 -vuotiaana, Kreikassa 17 -vuotiaana ja Itävallassa 16 -vuotiaana. Parlamentin jäsenet valitaan viiden vuoden välein.

Yhdistynyt kuningaskunta on 29. maaliskuuta 2017 antanut Euroopan unionin perustamissopimuksen 50 artiklan nojalla “virallisen ilmoituksen aikeestaan erota Euroopan unionista”.

Euroopan komission viestinnän pääosasto, kansalaistiedotus, julkaisee opasta nimeltään “Tutkimusretkellä Euroopassa” ( Luxemburg, Euroopan unionin julkaisutoimisto, käsikirjoitus päivitetty kesäkuussa 2016 ). Opas sisältää 16 lukua mukaan luettuna “Euroopan kielet”, joista suurin osa kuuluu kolmeen suureen kieliryhmään. Germaanisia kieliä ovat tanska, hollanti, englanti, saksa ja ruotsi. Romaanisia kieliä ovat ranska, italia, portugali, romania ja espanja, slaavilaisia kieliä bulgaria, kroatia, tsekki, puola, slovakki ja sloveeni. Muita kieliä ovat baski, bretoni, katalaani, viro, suomi, gaeli ( Skotlanti ), kreikka, unkari,........

© SavoBlogit