We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Yritykset oppositiossa? mielipideilmasto?

2 0 0
18.06.2019

Yritysmaailmasta kantautuu samankaltaisia viestejä kuin äsken puntaroin lehdistön piiristä; Tulkitsin ne kommentteiksi mitkä uvastavat oppositioon jämistä Rinteen punamulta hallituksen aikana.

Mielipidevaikuttaminen etujärjestöjen kautta kuuluu tietenkin asiaan, esimerkiksi ay-liikkeen kautta (mitä edellisen porvarihallituksen aikana kritisoitiin voimakkaasti ja aiottiin jopa tukahduttaa joidenkin mielestä). Ja EK vetäytyi tupo-pööydästä tyystin viime hallituskaudella.

Nyt kuitenkin uutisoitiin, että esimerkiksi EK (Elinkeinoelämän Keskusliitto siis) palaa tulopoliittiseen- tai työmarkkinajärjestöjen kesken sovittavien asioiden neuvottelupöytään.

Oikein hyvä.

Suomi rakennettiin hyvinvointivaltioksi juuri yhteistyöllä ja tulopolitiikalla. Tästä hyötyivät niin yritykset kuin kansalaisetkin. Kiitettävästi EK on jo linjannut tavoitteitaan työllisyystavoitteen (75 % työllisiä työvoimasta) saavuttamisessa.

Äskettäinen tutkimus paljasti kuitenkin yritysten jäsenneilmapiiristä jotain, mikä johti ajatukset yritysjohtajien oppositiotaipaleen alkamiseen,........

© SavoBlogit