menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Tanju Çolak Samsunspor için yazdı: Oyun rakipte isabet ve sonuç bizde…

9 0
30.01.2026

Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda bu akşam futbol değil, sinir savaşı var!
Kasımpaşa da Samsunspor da haftalardır galibiyete hasret… Bir taraf düşme hattının hemen üstünde can derdinde, öbür taraf üst sıralara tutunmak istiyor ama freni patlamış gibi “1 puanla idare” modunda.
Bugün burada kazanan, sadece 3 puan almaz; yükünü indirir, psikolojiyi toplar.

Rakam net: Kasımpaşa ligde son 6 maçtır kazanamıyor, Samsunspor son 7 maçtır 3 puanı göremiyor.
Bu tabloyla sahaya çıkınca oyun planı da belli: İlk golü kim atarsa maçı yarı yarıya cebine koyar.

İstanbul’da futbolun adı: direnç, sabır ve tek hamle

Böyle maçlar “şov” maçı değildir; böyle maçlar karakter maçıdır. Rakipte kağıt üstünde kalite var, isim var, mesaj var. Ama sahada bazen bir şey daha değerlidir: omuz omuza durmak, kaleyi net bulmak, son ana kadar inanmaktan vazgeçmemek. Bu maçın kazananı tam da bunu yaptı.

Kasımpaşa’nın ara transfer tokadı ve mesajı

Kasımpaşa devre arasında “ligde kalma” cümlesini kadroya kazıdı: Kerem Demirbay, İrfan Can Kahveci, Rodrigo Becão, Cenk Tosun… Bu hamle, teknik direktör Emre Belözoğlu için şu demekti: “Ben bu maçı bir duran topla, bir bireysel kaliteyle çözerim.”
Ama futbol, özellikle böyle stresli 90 dakikalarda, sadece isimle değil; anla kazanılır.

İlk yarı: top onlarda kaldı, “isabet” bizdeydi

İlk 45’te top........

© Samsun Gazetesi