We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gravida kvinnan i tunnelbanan – ytterligare ett falskt vänsterdrev?

2 127 1876
04.02.2019

Vi har alla vid det här laget hört om den gravida kvinnan som avvisades från tunnelbanan. Sveriges samlade vänsteretablissemang tillsammans med flera invandrarorganisationer och personer med invandrad bakgrund har försökt slå mynt av situationen. Men ju mer man lyssnar och läser om kvinnan och fallet får man känslan av att det är ett av de där falska dreven som snart kommer läggas till högen av ”dreven som försvann”.

Vi minns väl alla hijab-drevet, mjölkattacken i Forserum, rasistiska brandmännen i Boden, den rasistiska attacken på en svart man i Malmö, busskandalen där folk påstods delats upp i svenskar och invandrare, osv.

Gemensamt för dessa händelser, och det finns flera, är att det vänsterliberala etablissemanget gick ut hårt och började dreva om rasism, hur hemskt Sverige och svenskarna är. Saken var bara den att samtliga drev visade sig vara falska.

Men vänstern letar med ljus och lykta efter händelser de kan använda i politiska syften – för att driva tesen att Sverige är rasistiskt och för att på så sätt kunna flytta fram positionerna, förenkla framtagandet av........

© Samhällsnytt