We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Er Karasjok-politikerne landets miljøverstinger?

2 0 0
07.05.2019

Men Karasjok-politikerne i hovedutvalg og formannskap foreslår ovenfor kommunestyret denne uka at vannskuter skal tillates. Vi er mange som er sjokkert over slik uansvarlighet.

Denne regjeringens opphevet forbud mot bruk av vannskuter og reaksjonene var mange. Et samlet fagmiljø advarte mot frislipp. Heldigvis var Stortinget klok nok til å åpne for at kommunene sjøl kunne stoppe slik bruk gjennom å vedta egne forskrifter.

Lokalpolitikerne landet rundt har vært sitt ansvar bevist og med stort flertall vedtatt lokal forskrift som forbyr bruk av vannskuter, ikke minst i innlandskommuner med elver der båt kan benyttes. De har sett at dette ville få store negative konsekvenser for både friluftsliv, fiske og dyre/fugleliv.

Vannskuter- elvebåt og fritidsbruk

Sist sommer var uvanlig varm her i Karasjok i juli var temperaturen i elva oppe i 24 grader og folk strømmet til og hygget seg ved elva og badet.

Vi hadde allerede hatt mediafokus på 6 ungdommer som hadde kjørt fra elvemunningen og opp til Karasjok, men plutselig var det 3 vannskutere med unge førere som raste rundt alle de badene på sandstrendene ved kirkestedet og litt lenger opp i elva. Vi har eiendom........

© Ságat