We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Struisvogelpresident

5 6 24
26.03.2020

De wereld is op dit moment vergeven van de zelfverklaarde specialisten. Op sociale media draaien deze 'virologen', 'artsen' en 'economen' overuren. Miljoenen mensen lijken exact te weten wat de beste aanpak is om de coronacrisis te bestrijden. Met als gevaar dat de echte specialisten, de wetenschappers die er jaren voor gestudeerd hebben, vaak niet meer gehoord worden.

In deze onzekere en verwarrende tijden verwacht ik van politieke leiders dat ze op z'n minst hun best te doen om de adviezen van de echte wetenschappers wel zo goed mogelijk te volgen, om het volk te verenigen en vooral om niet nog meer onrust te zaaien. Helaas is dat in Brazilië blijkbaar teveel gevraagd.

Een 'griepje', noemde hij het voor de zoveelste keer

Bovenop de coronacrisis en de bijbehorende economische crisis, weten ze er hier op dit moment namelijk ook nog een ongekende politieke crisis aan toe te voegen. President Bolsonaro ligt volledig overhoop met de gouverneurs van een groot aantal deelstaten. Simpel gezegd: veel gouverneurs vrezen voor de gevolgen van het virus en nemen net als de meeste landen vergaande maatregelen om verspreiding tegen te gaan. Maar de president wil daar........

© RTL Nieuws