We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Waardering voor Rutte stopt bij de grens

5 51 53
28.03.2020

Het gezegde luidt dat een profeet in eigen land niet wordt gewaardeerd. Voor Mark Rutte, hoewel geen profeet, geldt dat precies andersom. In Nederland wordt hij geprezen voor zijn aanpak van de coronacrisis, ook al is er – terecht – ook best wat kritiek. Vooral de gebrekkige communicatie wordt hem kwalijk genomen; het leidt tot verwarring onder de bevolking: wat mag nou wel en wat mag nou niet?

De tv-toespraak van Rutte oogstte veel lof, maar ook onzekerheid. Was het nou werkelijk de bedoeling van het kabinet om 60 procent van de bevolking besmet te laten raken om zo immuniteit te creëren en daardoor ouderen en kwetsbaren te beschermen? Nee, verklaarde Rutte een paar dagen later in het debat met de Tweede Kamer, dat was zeker geen doel op zich. Hij had zich wat ongelukkig uitgedrukt.

Ook afgelopen maandag luidde de afkondiging van aangescherpte maatregelen tot verwarring. Worden alle maatregelen nu verlengd tot 1 juni of alleen het verbod op evenementen? Het blijkt alleen het laatste te........

© RTL Nieuws