Seneler önce şöyle bir haber duymuştuk: Rivayete göre, Hazreti İsa'nın ana dili olan Arami’ce dilinde İncil'in ayetlerini kaleme alan en yakınındaki katiplerinden biri olan Barnabas tarafından yazılmış ve o bir daha gün yüzüne çıkamayan İncil'in 4 kopyasından biri 1981 yılında Hakkari il sınırları içinde bulunan bir mağarada köylüler tarafından bulunmuştu.
***
Vaktiyle 12.09.2018 tarihinde Hakkari Valiliğinden yapılan bir açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin, kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi için yapılmakta olan çalışmaların devam ettiği bildirilmişti.
Ciddi bir ihbar alınmış, suç unsurlarının elde edilerek şüphelilerin yakalanması amacıyla yetkili birimler harekete geçmiş ve operasyon tamamlandıktan sonra Valilik açıklaması şu ifadelerle son bulmuştu: "11 Eylül'de Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan Köprülü Yol Kontrol Noktasında şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, bilgisayar monitörü içerisine gizlenmiş vaziyette, tarihi eser niteliğinde İncil olduğu değerlendirilen, birbirine iple bağlı şekilde el yazması 17 parça deri ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."
***
Aynı minval üzere İHA kaynaklı ve Hakkari Haber-Tv portalında 26.12.2023 tarihli bir haber daha göze çarpmıştı: “Bursa'da jandarma tarafından ele geçirilen 26 sayfalık ceylân derisi üzerine Aramice yazılmış tarihi eser, Hz. İsa'nın havarilerinden Barnabas'ın kaleme aldığı 'kayıp' İncil'in nerede olduğu tartışmasını yeniden alevlendirdi. …’nın elinde bulunan tarihi eser niteliğindeki el yazması kitabı Bursa'da bir araya geleceği tarihi eser kaçakçılarına satacağı bilgisini alan Bursa Jandarma K.lığı ekipleri takibe aldıkları kişileri derdest edip ellerindeki esere el koyuyor.
Ancak, papirüs üzerine yazılmış o İncil'in de âkibetinin ne olduğu, kimler tarafından nereye götürüldüğü ve nerede saklandığı bilinmiyordu. Bilirkişilerin yapacağı incelemenin ardından ele geçirilen tarihi eserin kayıp Barnabas İncil’i olup olmadığının kesinleşeceği, ifâde edilmişti.
***
03.10.2022 tarihli bir gazete haberinde ise özetle şunlar yazılıydı: 1983 yılında Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı 'Kelâ Memo' mevkiinde dev bir mağaraya rastlayan köylülerin, âdeta yer altı şehrini andıran doğal bir yapının içinde bir lâhit buldukları ve içindeki Barnabas İncili'nin 16. yüzyıla ait olduğu, İncil’in muhtevâsının ve kullanıldığı alfabenin ise MS 40'lı yıllarda Arami (Aramca) diliyle yazıldığı belirtilmiş. İncil’i kaleme alan "Ben Kıbrıslı Barnabas. Bu, benim gökler/semâvi yılla 48. yılda yazdığım 4. İncil nüshasıdır. Bu, vahy-i sadık olan Allah'ın, kulu Meryem oğlu İsa'ya vahyidir" diye devam ediyordu.
Bu ifâdeler tam da Kur’an’da İsa (as)’ın dilinden ifâde edilen âyetlerle aynı mânâyı taşımaktaydı. Bulunan nüshalarda “Hz. İsa'nın (as) Allah'ın oğlu (haşa) değil, sadece peygamber olduğu” yazarken, Hz. Muhammed'in (SAV) de nübüvveti “müjdelenmekteydi”. Bu İncil’e göre kâinat Nûr-u Muhammedi için yaratılmıştı.
Saf Sûresinin 6.Ayetinde, وَاِذْ قَالَ ع۪يسَى ابْنُ مَرْيَمَ يَا بَن۪ٓي اِسْرَٓائ۪لَ اِنّ۪ي........