We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

«Lokalavisa kan bedre enn denne anmeldelsen»

2 0 0
03.10.2019

Dette er svar på Ole Foss sin anmeldelse av «Romeo og Julie» på Teatret Vårt. Det er en antikritikk; mitt slakt av anmelderens slakt, og jeg vil behandle anmelderen med samme (manglende) respekt som han har behandlet teamet bak forestillinga.

En god kritikk er en kritikeren kan lese sammen med en av de som har laga forestillinga mens de spiser frokost sammen etter en one-night stand - uten at det blir dårlig stemning. En god kritikk er interessant å lese uansett hva anmelderen mener om det han anmelder. Fordi en god teaterkritiker kan masse om teater; han kan litt om teaterhistorie, han vet litt om det som går på andre teatre i landet, han har satt seg inn i prosjektet han skal anmelde - og han elsker teater! Jeg ser ingen av disse tingene i din anmeldelse.

Mange leser det du skriver. For mange er kritikken deres første møte med et verk - og for noen er den avgjørende for om de ser forestillingen i det hele tatt. Du har makt og den bør du forvalte med en viss respekt.

Teatret Vårt selv beskriver sin «Romeo og Julie» som «en maksimalistisk og helhjertet beskrivelse av hva denne sinnssyke kjærligheten er og har vært, til enhver tid.........

© Rbnett