We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vojislav Mazzocco: Raspudići su spasili Most i od njega stvorili klerikalnu stranku

2 0 1
07.07.2020

MOST je u posljednjih pet godina prošao težak put od labavog saveza kandidata koji se međusobno nisu ni poznavali, preko strančice koja je u dva navrata dovela HDZ na vlast i jednom tu vlast srušila, do etablirane konzervativne stranke. Svoj status punokrvne stranke potvrdili su na ovim parlamentarnim izborima i čini se da su tu da ostanu i budu relevantan faktor na hrvatskoj političkoj sceni.

Lukavo igranje na Raspudiće i Miletića

Pred njima su četiri opozicijske godine koje mogu iskoristiti za gradnju i širenje stranačke baze i punjenje svojih redova svjetonazorskim istomišljenicima jer iz opozicije i ne mogu ponuditi ništa drugo osim svjetonazora. Na ovim izborima to se pokazalo kao dovoljno.

Iako su danas daleko više stranka nego prije pet godina, Most je i ovoga puta lukavo zaigrao na kartu trećeg puta i uspio osvojiti osam mandata. Svojim biračima ponudio je Mariju Selak Raspudić, Nina Raspudića i Marina Miletića kao nova politička lica iskoristivši njihovu popularnost naraslu na krilima Večernjeg lista, HTV-a i sindikalnog učiteljskog prosvjeda prošle godine.

Mamac za birače

Osam mandata u saboru u najvećoj je mjeri zasluga Nina Raspudića i Marije Selak Raspudić te Marina Miletića koji su za razliku od Bože Petrova, Mira Bulja i Nikole Grmoje mogli........

© Poskok