We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Veštice iz Zemuna

4 6 0
19.06.2019
Foto: Ne davimo Beograd

Tri žene bile su deo „lanca“ niz koji je iz jedne škole u Zemunu test iz matematike za malu maturu „procurio“ u javnost. Tako kažu vest, policija i ministar prosvete Šarčević. Šarčević kaže i da nema razloga da dâ ostavku „kad je problem otkriven“. Isto – da on ne treba da dâ ostavku – misle i Vučić i Brnabić, reći će još Šarčević.

Informacija je štura: jedino je jasno da se Šarčević ne oseća krivim ni za šta. Sve ostalo pokriveno je maglom. Pošto je tako, možemo samo da spekulišemo. Zdrav razum i pamet nalažu da se fokusiramo na sintagmu „otkrivenog problema“. Tom sintagmom Šarčević se brani od odgovornosti. On doslovno kaže: ostavka bi imala smisla da je problem ostao neotkriven; pošto sam problem otkrio, nema ostavke.

Krenimo redom. Prvo, Šarčević priznaje da postoji problem. Da li je on problem rešio? Nije. On kaže da ga rešava: „Ali od jednog gafa javnost pokušava da napravi slona. Mi smo sprečili da se loše stvari dese, produžili jedan dan i napravili sistem bezbednim. Sam sistem koji smo zatekli je loš. Javnost mora da zna da mi već dve godine radimo na sistemu matura koji će biti potpuno drugačiji i zaštićen.“

........

© Peščanik