We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ugled

3 4 0
05.07.2019
Foto: Peščanik

Sledeće dve vesti ne mogu a da se ne pročitaju zajedno. Prva je da Nikola Kalinić, od 2013. godine stalni član košarkaške reprezentacije Srbije, ove godine nije izabran za nacionalni tim za svetsko prvenstvo. Druga je da je Suzana Vasiljević, Vučićeva savetnica za medije, postala novi član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

Krenimo od savetnice – Savez će objasniti da košarkaše treba uključiti u promociju zemlje, „u kampanju u koju država ulaže mnogo, a mi želimo da iskoristimo naš ugled i doprinesemo promeni imidža i promociji zemlje, naročito na Svetskom prvenstvu“. Vasiljević će na to dodati da „njene veze“ u medijima u Srbiji, regionu i svetu mogu pomoći Savezu u tom promotivnom poslu.

Naravno, sve je u ovom učlanjenju i njegovom objašnjenju postavljeno naglavce. Savez je svestan ugleda – recimo to tako ovaj put – „srpske“ košarke. Savez je takođe svestan da je imidž Srbije uopšte loš i da ga treba promeniti. Ali Savez ne kaže ništa o tome zašto je imidž Srbije loš i da li ta loša slika na bilo koji način korespondira – a korespondira – sa stvarnošću.

Da bi Savezu bilo lakše da razume, postavimo to ovako – ugled „srpske“ košarke stoji na izvanrednim rezultatima nacionalnog tima, igrača ponaosob, a delimično i domaćih klubova. Ti rezultati su merljivi i ostvaruju se prema jasno utvrđenim pravilima. Da........

© Peščanik