We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Strah

2 4 0
04.06.2019
Foto: Predrag Trokicić

Već smo zaboravili: samo pre nedelju dana Srbija je bila na ivici rata. Podsetimo se: kosovska policija je u prošli utorak rano ujutru na severu teritorije pod svojom kontrolom izvela bespotrebno brutalnu akciju, na koju je ovdašnji režim odgovorio podizanjem borbene gotovosti i navodnim pokretanjem oružanih jedinica ka granici sa Kosovom. Zainteresovani posmatrači su tog danas već dalekog 28. maja, pored niza vesti o akciji policije na Kosovu, te o pucanju u Zubinom Potoku, imali i jedinstvenu priliku da uživo prate tok misli osobe od koje je isključivo zavisilo da li će Srbija zaista ući u rat: „nekako“ se podudarilo da je ta osoba baš u vreme hapšenja na severu Kosova u parlamentu podnosila izveštaj (znamo, nikakvog izveštaja tu nije bilo) upravo o – Kosovu.

Do kraja dana napetost je nestala, sutradan se o tome pričalo kao o davnoj prošlosti, a nedelju dana kasnije – zaboravili smo. U međuvremenu je stigao (negativni) Izveštaj Evropske komisije i pod njim je nestalo sve u vezi sa onim drugim, prethodnim izveštajem (o Kosovu). Ove nedelje, stići će već nešto novo. Kao da živimo u doboš torti – red rata, red (premijerkine) zabave.

Sve znamo – niti je kosovsko pitanje najvažnije pitanje za Srbiju, niti se domaćem režimu može išta verovati. Otuda bi se za događaje i najave od........

© Peščanik