We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Rektorka Ivanka Popović

3 9 0
24.09.2019
Foto: Peščanik

Rektorka je rekla da treba što pre utvrditi istinu o doktorskom radu Siniše Malog – i postala junakinja dana. Dobro, rekla je još i ono što svi znaju – da su pre desetak dana u zgradu Rektorata upali aktivisti stranke na vlasti da se obračunaju sa studentima u protestu jer ovi, studenti u protestu, traže da se – što pre utvrdi istina o doktoratu Siniše Malog.

Iako junakinja, rektorka to nije za sve strane na isti način. Za režim, ona je negativna junakinja, bezmalo otelovljenje samoga zla. Za drugu, nerežimsku stranu rektorka je preko noći postala beskompromisna borkinja za akademsku slobodu i čast. Ponovimo još jednom, rektorka je samo rekla da treba što pre utvrditi istinu koju svi znaju i saopštila činjenicu koja je svima poznata.

Tako malo je dovoljno da se u Srbiji postane junak – pozitivni ili negativni, svejedno.

Brnabić je krajnje dramatično izjavila da je rektorka prešla „crvenu liniju“. Rekavši istinu, rektorka je, objašnjava dalje Brnabić, izabrala političku stranu. Iz toga sledi da se svrstavanje na političku stranu u Srbiji svodi na izbor između istine i laži. Pa tako s jedne strane, one na vlasti, na kojoj čvrsto stoji i........

© Peščanik