We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pilićari

3 4 54
08.12.2018

Foto: Predrag Trokicić

Manjkav je to tim koji stoji iza predsednice vlade Ane Brnabić. Da je reč o solidnom timu, on ne bi njene izjave iznova pregledao pošto su one jednom već date i napravile štetu. Pravi tim bi ubedljivo objasnio Brnabić da mora da se pripremi i unapred predvidi posledice svojih izgovorenih reči. A onda zajedno sa njom i pažljivo sklopio te reči u smislenu celinu.

Sve to, naravno, pod uslovom da je Brnabić ili bilo koga drugog uopšte briga da izbegne loše posledice. Jer, sasvim je moguće da ona, zajedno sa svojim šefom Vučićem, upravo svesno, planski i promišljeno radi na uznemiravanju, uzbunjivanju i podizanju panike.

Požalila se Brnabić medijima kako su je neprijatno iznenadile neke strane agencije što su njenu izjavu o vojsci protumačile kao pretnju ratom. I onda je naložila svom timu da iznova pregleda snimak. Pošto je to učinio, tim je izgleda zaključio, a Brnabić onda to i prenela novinarima, kako je ona „deset puta pozvala na mir i razum“, te da je „deset puta pozvala na priču o školama i obrazovanju, a ne o vojsci i puškama“.

To što je tim uradio trebalo bi da se zove analiza diskursa. Postoje pravila kako se ta analiza radi. Ta pravila zaista podrazumevaju i brojanje, e da bi se tačno utvrdilo koliko je puta nešto izgovoreno. Ali, nijedno........

© Peščanik