We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nepristojna ponuda

1 6 0
20.08.2019
Foto: Peščanik

Da vidimo šta smo imali. U nedelju pre podne, čelnici SzS-a konačno su postavili uslov za nastavak razgovora, pregovora, okruglog stola sa režimom – neka čitalac izabere najmanje pogrešan termin, premda su svi mnogo pogrešni. Zatražili su promenu uredničke politike RTS-a i novi sastav REM-a. Na to im je istog dana odgovorio Vučić. Ne može vlast menjati sastav nezavisnih tela, uključujući i REM, rekao je. Čelnici SzS-a ipak u ponedeljak odu na sastanak na FPN-u i tamo dobiju isti odgovor plus objašnjenje da se vlast ne može mešati ni u uredničke politike medija. Jedni su privatni i mogu da rade šta hoće, dok je drugima zajedničko dobro urednička ideja vodilja, pa ni sa jednima ni sa drugima, kažu, režim nema ništa.

Za razliku od režima, objasniće dalje nosioci vlasti, upravo bi opozicija da radi mimo zakona tako što bi da redom smeni članove REM-a te da utiče na uredničke politike tako što traži da nje, opozicije, bude više u programu medija, to jest samo jednog medija – javnog servisa.

Na ove argumente jedan deo SzS-a te Nova stranka odgovorili su napuštanjem sastanka. Naknadno, SzS je objavio da više uopšte neće da razgovara/pregovara/sedi za okruglim stolom sa režimom, jer je i njima, kažu, konačno jasno da taj režim neće praviti ustupke.

Hajdemo prvo o argumentima režima, da bismo se vratili na opoziciju i samu ideju okruglog stola. Treba li reći – sve što je kazao Vučić, bilo sam u nedelju, bilo kao trbuhozborac kroz svoje lutke u ponedeljak, sušta je laž. Zahtevom da se smene članovi REM-a opozicija ne krši zakon nego, naprotiv, upravo........

© Peščanik