We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ministar, ministarka i Boris Jokić

4 2 0
15.06.2019
Zona škole, foto: Predrag Trokicić

S pravom je Mladen Šarčević sinoć napustio emisiju „Crvena linija“ na televiziji N1. Nije stvar samo u tome što isti kritički tretman kao on u emisiji nije dobila i njegova koleginica, ministarka obrazovanja Federacije Bosne i Hercegovine Elvira Dilberović, iako su njih dvoje praktično isti – to jest podjednako loše ili, preciznije, pogubno rade svoj ministarski posao. Pre svega, Šarčević u tu emisiju nije trebalo ni da dolazi. A kad je već došao, bolje je što je otišao pre kraja, nego da sve vreme bez razloga odsedi u studiju.

Pre nego što je otišao, Šarčević je stigao da izgovori da su nastavnici u Prvoj beogradskoj gimnaziji znali da će biti ukinuto jedno odeljenje društvenog smera, e da bi se tako napravilo mesto za informatičko odeljenje. I pošto su to znali, nema razloga da sada štrajkuju, zaključiće. Šarčević je sinoć, pak, tačno znao u kakvu emisiju i na koju televiziju dolazi, što i sam potvrđuje, kako se čuje u takozvanom offu dok ljutito napušta studio. Ako bi na sebe primenio isti princip, za koji misli da važi za nastavnike u Prvoj, Šarčević bi morao da se zapita – za kog je đavola uopšte kročio u studio?

Stvar je u tome što Šarčević uopšte ne veruje u razgovor. On svoje ministarstvo vodi… Ne, ne kao što vodi svoje privatne škole. On to ministarstvo vodi kao što........

© Peščanik