We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Wethouder Ivens: ‘Woningmarkt faalt door gebrek aan sturing’

4 33 0
05.06.2019

Zaterdag hielden Marianne Poot en Hala Naoum Nehmé van de VVD een ouderwets pleidooi voor meer marktwerking om wonen betaalbaar te maken. In hun artikel staan storende feitelijke onjuistheden. Zo is de ­objectieve prognose voor de behoefte aan sociale huur in 2025 niet 28 procent maar 49 procent. En het uitgangspunt voor nieuwbouwwijken is 40 procent sociale huur, 40 procent middelduur en 20 procent vrije sector, niet 60-40-0 zoals de VVD’ers schrijven. Maar los daarvan snijdt de VVD vooral een ideologische discussie aan.

Moet je de markt maar zijn gang laten gaan en stilletjes hopen dat de prijzen vanzelf zullen dalen als je meer huizen bouwt? Of is er meer aan de hand en is er dus ook meer actie nodig om ervoor te zorgen dat Amsterdam een gemengde stad blijft waar het niet uit mag maken hoe dik je portemonnee is?

Er worden momenteel recordaantallen huizen gebouwd in Amsterdam. Volgens de ideologie van de VVD zouden de huizenprijzen als gevolg daarvan omlaag moeten gaan. Niets is minder waar. Waar in Amsterdam tussen 2011 en 2018 het segment marktwoningen........

© Parool