We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Nieuwe regels jagen woningdelers de stad uit’

3 15 0
17.06.2019

De gemeente Amsterdam is voornemens om in de nieuwe Huisvestigingsverordening 2020 de regels voor woningdelen aan te passen. Dit heeft verregaande implicaties voor deze doelgroep, en de druk op de woningmarkt zal verder toenemen. Wij vragen ons af of de gemeente de gevolgen daarvan goed doorziet. In de huidige discussie wordt woningdelen vaak geprofileerd als een negatieve uitkomst van het woningtekort, hoewel wij juist ervaren dat woningdelen een weloverwogen keuze is van een grote groep jonge Amsterdammers.

Wij zijn een Nederlandse investeringsmaatschappij die een omvangrijke portefeuille huurwoningen beheert, voor vooral institutionele beleggers. Een klein percentage van ons woningbezit is verhuurd aan woningdelers in Amsterdam. Deze woningen zijn minder geschikt voor gezinnen, doordat ze geen lift of weinig buitenruimte hebben. Woningdelers zijn een specifieke groep huurders die graag ­bereid zijn om een woning te delen.

Ze zijn vaak hoger opgeleid, pas afgestudeerd, en net begonnen aan hun eerste baan. Ze zijn economisch gebonden aan Amsterdam en werken veelal in de zakelijke........

© Parool