We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Bijstandsbeleid gemeente zet geen zoden aan de dijk’

4 8 0
23.05.2019

Rutger Groot Wassink is volgens Piet van der Lende gezwicht voor druk van Den Haag. Zijn bijstandsbeleid is daarom gericht op het uitroken van bijstands­gerechtigden.

Wethouder Rutger Groot Wassink heeft deze week bekendgemaakt dat de 40.000 Amsterdamse bijstandsgerechtigden worden opgeroepen voor een gesprek. Dat gesprek is niet vrijblijvend, zei de wethouder er meteen bij.

Op een manier die we vooral van rechtse politici kennen, wordt een ­kleine onwillige minderheid gebruikt als argument om alle bijstandsgerechtigden ­intensiever en strenger aan te pakken. De politiek eist op een ouderwetse manier hoge uitstroomcijfers van de sociale dienst. De klantmanager, die tegenover een mens van vlees en bloed zit, komt onder druk te staan om mensen uit de bijstand te werken. De ambitieuze ­doelstelling voor Amsterdam is het aantal bijstandsgerechtigden onder de 30.000 te krijgen en te houden. Waarom het er niet meer mogen zijn, heeft Groot Wassink niet uitgelegd.

Ook zal worden gekeken of de uitkeringen wel terecht worden toegekend. Ze gaan dus met de stofkam door het bestand, op zoek naar........

© Parool