We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Amsterdam verdient een sterke regionale omroep’

4 4 0
25.06.2019

Het rommelt al maanden in de gemeente Amsterdam als het gaat om de lokale omroep. Als voormalig gemeenteraads­leden maken wij ons daar zorgen over. Al bijna dertig jaar heeft AT5, via de Publieke Omroep Amsterdam (POA), het uitzendrecht voor Amsterdam.

Op basis van de Mediawet moet de gemeente vóór volgend jaar een nieuwe uitzendlicentie hebben verleend. Die licentie is vijf jaar geldig. Voor het eerst heeft zich nu een nieuwe gegadigde voor de licentie gemeld: de – nog niet bestaande – omroep C-Amsterdam.

De Amsterdamse lokale omroep is al jaren aan renovatie toe. Daarnaast bestaat er behoefte aan een echte regionale, Amsterdamse omroep. Nu wordt er prioriteit gegeven aan een discussie over ‘wie er in het huis moet wonen’, terwijl dat huis op instorten staat.

De gemeente Amsterdam vergeet in deze discussie dat zij in 2012 een contract heeft gesloten met de POA/AT5, waarin de gemeente zich verplicht de lokale omroep met jaarlijks 2,9 miljoen euro te subsidiëren. Dit contract is in 2016........

© Parool