Amelia’nın Nil nehri için kiraladığı teknede dört adet uyku kabini var. Mutfak, büyük direk ile pruva arasında, yolcu kamaralarından mümkün olduğunca uzakta ve bir kömür ocağı ile bir sıra güveç tavasından ibaret. Bu pozisyonda aşçı, kulübesi sayesinde rüzgârdan korunuyor. Rüzgar ters eserse bir tente ile perdeliyor mutfağı. Yemek ve oturma salonu teknenin en geniş kısmında ve her iki tarafta dört pencere ve bir tavan penceresi ile aydınlatılan geniş, neşeli bir oda.
Her iki yanda şık bir yünle kaplı minderli bir divan uzanıyor; neşeli bir Brüksel halısı zemini süslüyor. Bir piyano, iki küçük kitaplık ve birkaç sandalye için geniş bir alan var. Pencere perdeleri ve portmantolar divanla aynı renkte, hakim renkler kırmızı ve turuncu. Yaldızlı çerçeveler içinde birkaç ayna; masanın üzerinde bir vazo çiçek; bol miktarda kitap; bir köşede seyyah beyefendilerin silahları ve sopaları.
“Tekne kaptanı Reis Hassan, kısa boylu, sert görünümlü, otoriter. Ölü sezonda Kahire’de yaşıyor. Bir karısı ve eski Kahire’nin dış mahallelerinde konforlu küçük bir evi var. Sezon açıldığında, tekne bağlı olduğu yerde yatarken bile görev başındadır. 1.80 boylarında, geniş omuzlu, hoş bir gülümsemeye, bir beyefendinin tavırlarına ve anasının gözü türünden açgözlülüğe sahip muhteşem bir Arap. Tercüman Elias Talhamy, Beyrutlu. İki garson, Michael ve Habib ile baş aşçı da Suriyeli. Dümenci ve gemicilerin beşi Teb’li; dördü Philae yakınlarında bir yerden; biri KomOmbo’nun karşısındaki bir köyden geliyor; biri Kahire’den, diğer ikisi de Assuan’dan gelen Nubyeliler. Sarımsı bronzdan, siyahtan çok da uzak olmayan bir tona kadar her renkteler; bol mavi elbiseleri, çıplak ayakları ve beyaz muslin sarıklarıyla sadece güzel görünmekle kalmıyor, aynı zamanda tam da olmaları gerektiği gibi giyinmişler.“
“Olmaları gerektiği gibi” ifadesinin sebebi, Amelia’nın eski Mısır’a olan derin düşkünlüğü. Hayata, etrafta gördüğü insanlara Mısır heykel ve kabartmalarını referans alarak bakıyor. Mesela mürettebat için düşünceleri şunlar:........