Nakon susret stranaka vladajuće koalicije na državnom nivou medijima se obratio i ministar vanjskih poslova i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, koji je rekao da oni koji se misle u napadu i kršenju Ustava BiH sakriti iza odluke Narodne skupštine RS-a, to mogu učiniti ali samo na malom prostoru bh. entiteta Republika Srpska.

- Nigdje na svijetu pa ni u BiH, ne mogu niži nivoi vlasti delegirati odluke viših nivoa vlasti, a pogotovo ne Ustav. Ovo jeste udarac i udar na ustavni poredak i oni koji budu implementarali takvu vrstu odluke naći će se u velikom problemu, poručio je Konaković.

Apelovao je na sve da dobro razmisle.

Milorad Dodik je na sastanku rekao da je očekivao da će njihovi bošnjački partneri biti protiv zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH.

- Međutim, mi nismo imali alternativu. Ovaj zakon nije usmjeren ni protiv koga. To je urađeno zato što su Srbi izbačeni iz kvoruma za odlučivanje. Narodna skupština je ovlaštena da donosi zakone i ona je to uradila, kazao je Dodik.

QOSHE - Konaković: Ovo je udar na državu, ko bude implementarao zakon naći će se u velikom problemu​ - M.s.s
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Konaković: Ovo je udar na državu, ko bude implementarao zakon naći će se u velikom problemu​

8 1
30.06.2023

Nakon susret stranaka vladajuće koalicije na državnom nivou medijima se obratio i ministar vanjskih poslova i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, koji je rekao da oni koji se misle u napadu i kršenju Ustava BiH sakriti iza odluke Narodne skupštine RS-a, to........

© Oslobođenje

Get it on Google Play