We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Mjesta po Srbiji počela su po receptima iz Brozovih vremena da se takmiče ko će najsrdačnije dočekati Velikog vođu. Ko će glasnije klicati “Aco, Srbine”

2 1 5
15.02.2019

Marta 2016. tadašnji premijer Srbije izjavio je da se država nikada neće umoriti od obnova škola, da mu je plan da te godine obiđe više od 1.000 škola s posebnim akcentom na pravljenje dobrih i modernih toaleta pošto je “nepristojno da dame koriste čučavce”.

Aleksandar Vučić, koji je u međuvremenu premijersko mesto zamenio predsedničkim, obećanje nije ispunio. Po mnogim udaljenim selima učenici i nastavnici i dalje koriste poljske toalete bez vode, ima i gradskih škola sa čučavcima i bez odgovarajućih mokrih čvorova, ali Veliki župan lansirao je sada nov ambiciozni plan obilaska svih 29 okruga i više od stotinu opština po Srbiji. “Naš slogan je ‘Budućnost Srbije’. Smatramo da smo promenili izgled zemlje. Stvari nisu idealne, nikada neće ni biti, ali smo mnogo toga dobro učinili”, ponavlja Vučić na režiranim skupovima koji liče na početak predizborne kampanje iako nema vesti da li će Srbija ovog proleća još jednom na vanredne izbore.

Lokalne vlasti imaju pune ruke posla. Treba prikupiti dovoljno naroda. Ako fali, prebaciće ih organizovano autobusima iz susednih mesta. To što se ljudi budno kontrolišu da slučajno ne napuste miting “spontane podrške”, može da se vidi samo na društvenim mrežama. “Moraću da vas slikam ukoliko napustite (skup) pre kraja........

© Oslobođenje