We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Калин Терзийски: Приключенията на моите лични данни 2

3 0 21
21.03.2019

Та докъде бях стигнал? Аха...

Бях стигнал до там, че Моите лични данни тъкмо бяха издигнали гласа си до неподозирана висота и викаха в своя защита: Аз съм неприкосновени... нямате право да ни разкривате (явно във възбудата си въобще не можеше да определи в какво число да говори за себе си).

А публиката дремеше и човъркаше кой в нос, кой в сайт за покупко-продажба на дрехи втора употреба, кой в уикипедия.

Сънна скука цареше в студиото на предаването "Бразди" (както стана ясно на милия читател – мястото на събитието се менеше непрекъснато и с плашеща бързина – вече не бяхме в студиото на "На кафе", а на "Бразди"). Явно действието вече се развиваше в бъдещето, защото предаването "Бразди" се беше превърнало в осемчасово ултрариалити земеделско шоу с чудовищно висок рейтинг, за мащаба и успеха на което можеше да се съди примерно по това, че в осемдесетия сезон, само по време на снимките, бяха унищожени на живо над шест милиона листни въшки! И тъкмо в този момент Водещият на "Бразди" беше се захванал да обяснява нещо за ползата от хиперфосфатите при ранното торене на ечемика, но Моите лични данни нямаха намерение да го оставят на мира:

- Нямате право да ме разкривате пред когото и да било! Аз съм Лични данни и ако някой посмее да ме разкрие, наложително е да бъде обесен, но само при условие, че преди това надлежно е разчекнат между четири коня и изгорен на клада!

Разкриването на лични данни е престъпление, както в наше време е престъпление и казването на думата мармалад! – така гърмеше гласът на Моите лични данни, а публиката с огромно въодушевление, унило поглаждаше с върховете на пръстите си своите безбройни тъчскрийни. Като едва ли осъзнаваше, че за нея може да се говори и като за единно, многоръко и многобезглаво същество.

Тук на мен ми стана наистина чудно:

Защо, по дяволите, е забранено в това бъдеще да се казва думата „мармалад”?

Но........

© OFFNews