En ny bok om hat mot kvinner – trenger vi virkelig enda mer om det? Er vi ikke langt kommet og ellers skjønt enige? Feil. Christina Clemm er advokat med straffe- og familierett som hovedfelt. Hun har representert ofre for seksualisert vold i mer enn 25 år og vet hva hun snakker om i boka Gegen Frauenhass. Der beskriver hun hvordan kjønnsrelatert vold er forankret i samfunnsstrukturene. Hun bestrider forestillingen om den beklagelige enkelthendelsen innen hjemmets fire vegger, der kvinnen havner på akuttmottak før hun vender tilbake til langstilkede roser og en angrende synder.

Det kan være krevende lesning, ikke fordi forfatteren mangler argumenter eller fortaper seg i emosjonalitet. Det som heller tar på, er den nøkterne bevisføringen, i kombinasjon med mengden sakbasert . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post Hvorfor spør vi alltid om grunnen til at menn begår voldsgjerninger, istedenfor å spørre hvorfor de ikke lar det være? appeared first on NY TID.

QOSHE - Hvorfor spør vi alltid om grunnen til at menn begår voldsgjerninger, istedenfor å spørre hvorfor de ikke lar det være? - Ranveig Eckhoff
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hvorfor spør vi alltid om grunnen til at menn begår voldsgjerninger, istedenfor å spørre hvorfor de ikke lar det være?

11 0
31.03.2024

En ny bok om hat mot kvinner – trenger vi virkelig enda mer om det? Er vi ikke langt kommet og ellers skjønt enige? Feil. Christina Clemm er advokat med straffe- og familierett som hovedfelt. Hun har representert ofre for seksualisert vold i mer enn 25 år og vet hva hun snakker om i boka Gegen Frauenhass. Der........

© NY TID


Get it on Google Play