«Russland er i ferd med å styrte i en avgrunn som er skapt av Putin og hans politiske nærsynthet.» Denne politisk høyaktuelle påstanden stammer fra journalisten Anna Politkovskaja i 2004, to år før hun ble truffet av fem pistolskudd utenfor leiligheten sin i Moskva. På Vladimir Putins fødselsdag. Med et slag ble hennes ansikt et verdensberømt symbol for pressefrihet og rettferdighet.

17 år senere forsøker datteren Vera å beskrive denne avgrunnen. Fra sitt frivillige eksil på ukjent sted utenfor Russland har hun, sammen med journalisten Sara Giudice, skrevet boken om sin mor. Anna Politkovskaja – aktivist, reporter og forfatter – engasjerte seg ustoppelig for krigens ofre i Tsjetsjenia, hun avslørte korrupsjonen i det russiske forsvarsministeriet og regimets menneskefiendtlige undertrykkelse av eget folk. Om sjefen i Kreml hadde bare en eneste erkefiende, så het hun . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

The post En mors liv og lidenskap: Anna Politkovskaja appeared first on NY TID.

QOSHE - En mors liv og lidenskap: Anna Politkovskaja - Ranveig Eckhoff
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

En mors liv og lidenskap: Anna Politkovskaja

21 0
31.12.2023

«Russland er i ferd med å styrte i en avgrunn som er skapt av Putin og hans politiske nærsynthet.» Denne politisk høyaktuelle påstanden stammer fra journalisten Anna Politkovskaja i 2004, to år før hun ble truffet av fem pistolskudd utenfor leiligheten sin i Moskva. På Vladimir Putins fødselsdag. Med et slag ble........

© NY TID


Get it on Google Play