UKRAINA/RUSSLAND / : Å snakke om et «uprovosert russisk angrep» er ren propaganda. Minskavtalen med Ukraina i 2014 skulle sikre Ukrainas nøytralitet og integritet og gi de russiskspråklige i Ukraina retten til å praktisere sitt morsmål. Men i 2021/22 kansellerte Kyiv og Washington avtalen samtidig som USA bygget seg opp militært i Ukraina. I dag forstår ikke journalister og andre kommentatorer hvorfor Russland ikke kan tillate seg å tape krigen. Hvordan er det mulig at hele den norske, og mye av den angloamerikanske, medieverdenen kunne la seg forhekse av en slik propaganda?

Hva kommentatorer kan si i massemedia – på Dagsnytt 18 og i de store avisene – har blitt snevret inn, ja, ensrettet, særlig når det gjelder spørsmål om Ukrainakrigen. Flere jeg kjenner, har sagt opp sine avisabonnement. Andre ønsker å holde i en papiravis til frokost nesten uansett innhold fordi de alltid har gjort det. Men de skremmes samtidig av inkompetansen blant politikere og journalister som til synelatende lever i en parallell verden.

De som i mange tiår har studert sikkerhetspolitikk og erfaringene fra den kalde krigen, velger å tie stille. De som kunne ha advart oss mot en vanskelig utvikling, har gitt opp.

For noen tiår siden fantes det, i det minste innenfor arbeiderbevegelsen, en erkjennelse av at man måtte ta motpartens behov for sikkerhet på alvor. Men . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post En totalitær medial dampveivals appeared first on NY TID.

QOSHE - En totalitær medial dampveivals - Ola Tunander
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

En totalitær medial dampveivals

46 0
31.03.2024
UKRAINA/RUSSLAND / : Å snakke om et «uprovosert russisk angrep» er ren propaganda. Minskavtalen med Ukraina i 2014 skulle sikre Ukrainas nøytralitet og integritet og gi de russiskspråklige i Ukraina retten til å praktisere sitt morsmål. Men i 2021/22 kansellerte Kyiv og Washington avtalen samtidig som USA bygget seg opp militært i Ukraina. I dag forstår ikke journalister og andre kommentatorer hvorfor Russland ikke kan........

© NY TID


Get it on Google Play