De henger sammen. Medienes dekning av Ukraina-tragedien, Israels krig mot Gaza og forfølgelsen av Julian Assange. Vi snakker om ‘jakten på sannheten’, men ofte også om arbeidet for å hindre sannhet, og hindre ubehageligheter i å nå ut. Slik går det en linje fra de over 100 journalistene som er skutt i Gaza de siste månedene, via de svastika-tatoverte nazisoldatene i Mariupol som vestlige medier aldri snakker om, og til varsleren Julian Assange, som sitter og venter på sin dom i et britisk høysikkerhetsfengsel for å ha avslørt krigsforbrytelser, korrupsjon og løgn. Sannheten er det store offeret i alt dette.

«Jeg ble kalt Amerikas farligste mann», sa varslerikonet Daniel Ellsberg til NRKs Ole Torp i juni 2015. Med kopier av tusenvis av hemmelige dokumenter om sannheten i Vietnamkrigen brøt Ellsberg løgnmuren til Nixon, Kissinger . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

The post Når sannheten blir truende appeared first on NY TID.

QOSHE - Når sannheten blir truende - John Y. Jones
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Når sannheten blir truende

24 0
28.02.2024

De henger sammen. Medienes dekning av Ukraina-tragedien, Israels krig mot Gaza og forfølgelsen av Julian Assange. Vi snakker om ‘jakten på sannheten’, men ofte også om arbeidet for å hindre sannhet, og hindre ubehageligheter i å nå ut. Slik går det en linje fra de over 100........

© NY TID


Get it on Google Play