Carlotta Vagnoli skriver romaner og sakprosa om hvordan kvinner og menn snakker sammen. I TED Talks og på sosiale medier tar hun opp stereotypier om kjønn i språket og kulturen, så vel som spørsmål om kropp og seksualitet. Født på åttitallet som hun er, betegner hun seg som aktivist, og ikke som influenser, og i de siste årene er hun en av mange som tar tak i det fenomenet som i Italia går under femminicidio (kvinnedrap).

Et nylig offer i Italia for kvinnedrap, heter Giulia Cecchettin (22) som ble drept av kjæresten. Det har gitt oppmerksomheten rundt femminicidio enda en omdreining, med uttalelser fra kjendiser og feminister i de italienske mediene – der også familien hennes har uttalt seg. I La Repubblica 22.11 sier Vagnoli at selv om Cecchettin vokste opp i et hjem hvor kvinnevold ble diskutert, hindret det henne ikke i å bli offer for den. Samme uka samlet medstudentene hennes seg i Padova – om et minutts rabalder til minne om henne.

Misogyn kultur

Det er to år siden Vagnolis bok Poverine (‘Stakkars kvinner’) kom ut, men fenomenet må sies å ha . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

The post Kvinnedrap som eventyrfortelling appeared first on NY TID.

QOSHE - Kvinnedrap som eventyrfortelling - Astrid Nordang
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kvinnedrap som eventyrfortelling

56 0
20.12.2023

Carlotta Vagnoli skriver romaner og sakprosa om hvordan kvinner og menn snakker sammen. I TED Talks og på sosiale medier tar hun opp stereotypier om kjønn i språket og kulturen, så vel som spørsmål om kropp og seksualitet. Født på åttitallet som hun er, betegner hun seg som aktivist, og ikke som influenser, og i de siste årene er hun en av mange som tar tak i det fenomenet........

© NY TID


Get it on Google Play