Mens hun er sykmeldt må Olaug Bollestad kjempe for sin politiske makt. Tre ansatte har varslet mot den valgte lederen som de mener ikke er egnet til å gjøre jobben sin.
Dette er først og fremst en sår konflikt hvor personlighet, lederstil og væremåte står i fokus. Men det blir raskt en debatt om veien videre for et parti som fra før var i krise.
I nær fremtid må partilederen svare for seg. Partiet må konkludere. Det bør skje raskt.
Derfor kan KrF stå foran en skjebnetid. Akkurat nå er presset på Olaug Bollestad.
Bollestad kan ta regi og trekke seg. Hun kan måtte gå mot sin vilje, eller gjenvinne tilliten, skriver NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand.
Dette må hun ta stilling til:
Da øker presset på første nestleder Dag Inge Ulstein for å ombestemme seg, og ta fire nye år som rikspolitiker og opprykk i partiet.
Satt på spissen tvinger hun da sin administrativt underordnede partisekretær til enten å råde sine ansatte til å si opp sine stillinger, eller justere sine forventninger til arbeidsmiljøet, eller innføre tiltak på arbeidsplassen.
Sentralstyret vil da også bli satt i en krevende situasjon. KrFs politiske og administrative lag på Stortinget har åpenbart store problemer. Har styret tillit til Bollestad, og vil de kunne avvise varslerne?
KrF har gått fra krise til handlingslammelse.
Bollestad kan ta regi og trekke seg. Hun kan måtte gå mot sin vilje, eller gjenvinne tilliten.
Les også Varsel mot KrF-leder Olaug Bollestad
Nå skal KrFs generalsekretær Ingunn Ulfstein, ansatt av Bollestad og hennes styre, behandle et varsel fra sine mot den øverste sjefen.
KrFs sentralstyre må konkludere med........