We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

TIHANA TOMIČIĆ Slučaj Škalamera: institucije, začudo, rade svoj posao

2 0 0
28.08.2019

Davno je to bilo, prije punih 30 godina, kad se u Rijeci osjećala ovakva tenzija kao što joj svjedočimo oko slučaja Arsić-Škalamera. Bilo je to ratno doba, kad su se mnogi gledali ispod oka. Tada su se brojala krvna zrnca. I sve dosad u Rijeci nikad više nisu. A sada se opet broje.

Međusobni sukob srpskog povratnika Dobrivoja Arsića i poznatog HGSS-ovca Matka Škalamere prije tjedan dana u Viškovu pokazao je, nažalost, koliko je mala iskra potrebna da bi jedan manji sukob dvojice ljudi na parkingu postao požar međunacionalne polarizacije i političke instrumentalizacije, i koliko je malo potrebno da duboko zakopana, kumulirana frustracija - neovisno s čije strane - izađe na vidjelo.

Bio Matko Škalamera odmah danas pušten na slobodu ili ne (u trenutku pisanja ovog teksta još traju ispitivanja svjedoka), najavljen je prosvjed na kojem bi jedna navijačka skupina, podebljana udrugama branitelja i autobusima u ne zna se čijoj režiji, trebala izraziti svoje protivljenje »medijskom linču« i........

© Novi List