We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

SANJE MODRIĆ Dvodihalica u Nacionalnom parku

3 0 84
22.03.2019

Dvodihalica u Nacionalnom parku N. S. je prvo 2003., negdje u doba Račanove vlade, svu raskoš svoje političke osobnosti odlučila podastrijeti na oltar liberalnih i lijevih ideja HNS-a. A onda je 2007. otkrila u sebi neku uznemiru-juću dvojnost, njeno se integralno biće raspolutilo, pa je, paralelno s članstvom u HNS-u, stavila svoj vrijedni potpis i na pristupnicu u HDZ. N. S. je sada nova ravnateljica NP-a Krka.

U album političkog Životinjskog carstva u Hrvatskoj – koji i inače obiluje svakojakim produktima, a bogme i nusproduktima prirode i društva – sada valja dodati još jedan bizarni organizam. Njegovo je ime Nella Slavica, u daljnjem tekstu N. S., čeka se, po mogućnosti, obavezna kategorizacija vrste i roda na latinskom. Ali to neće biti lak posao jer riječ je o obliku života u kome se spojilo nespojivo i nesumjerljivo, nekoj pola ribi-pola djevojci, pola liberalnoj ljevičarki, pola nacionalističkoj konzervativki koja je sada nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka.

Po struci ekonomistica, ambiciozna se N. S., dakle, (opet su izrovarili aferu prokleti mediji!) upisala u dvije stranke, sjedila u obje, i strpljivo čekala.

Prvo je 2003. godine, negdje u........

© Novi List