We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ne laje pas zbog sela

3 0 0
05.03.2021

Reuters

U domovini predsjednice Komisije Ursule von der Leyen već više od polovine građana, njih 51 posto, smatra da je Komisija loše upravljala nabavom cjepiva. Čak 46 posto Nijemaca krivnju za nevolje s cjepivom pripisuje vlastitoj vladi.

Brojni političari diljem Europe kritiziraju europske institucije da su u nabavi cjepiva napravile »premalo i prekasno«. Čine to ponajprije zato što se boje da će kašnjenje procjepljivanja ljudi produljiti zdravstvene nevolje u članicama Unije te otegnuti pandemiju. Na početku ove godine planirali su da će koronu obuzdati do jeseni ili zime.

Naravno, razlozi za političku galamu i ekonomske su prirode. Što cjepivo više kasni, to će zakasniti i gospodarski oporavak, pa će Unija opet zaostati za Kinom i SAD-om, kao što se dogodilo poslije krize iz 2008., koja je izbila zbog sasvim drugih razloga.

No, ne laje pas samo zbog sela. Dužnosnici se obrušavaju na institucije EU-a zato što će zdravstvena i gospodarska kriza izazvati socijalne i političke posljedice. Reakcija na koronu postaje........

© Novi List


Get it on Google Play