We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hestehandel om helseforetak i Finnmark?

3 0 0
25.01.2019

“Hva skjedde nå?” er felles spørsmål for sykehusansatte og administrasjon i både Finnmark og i Troms. UNN har ikke kapasitet eller fokus på å være lokalsykehus for Finnmark, mens Hammerfests sykehusadministrasjon over 30 år har spesialisert seg på distriktshelsetjenester og ambulanselogistikk i Norges største fylke. Med 15% av landets masse og 1,5% av landets befolkning.

Folk flest bor ikke i FInnmark. Men de som bor der bør få det beste helsetilbudet som er mulig å oppdrive med økonomien som er tildelt. Uansett hvilken del av fylket de bor. Derfor har Finnmarkssykehuset spesialisert seg på distriktshelsetjenester. Så der kjører de på med den dyrest tenkelige måten å drive helsetjenester på, ved å spre de langt ut over. Slik at det blir vanskeligere å rekruttere, mer sårbart for fravær og eksepsjonelt kostbart med infrastruktur og nye bygg. I stedet for å samle alt på en plass. I bunn og grunn en idiotisk måte å drive butikk på.

For butikk er det, pasientenes ulike behandling gir mynt av ulik størrelse i kassa. Kassa driver rundt en foretaksmodell, hvis hensikt var å løsrive sykehusene fra politiske hestehandler. Men er det ikke det som akkurat har skjedd nå? Venstre trenger stemmer i Alta for å unngå sperregrensa og FrP vil gjerne vinne kommunevalget. Potensielt så enkelt er saken om hvorfor Finnmarkssykehuset skal legges under UNN, og Alta utradere sykehustilbudet i Finnmark.

Hvordan får man så til dette?

Jo, denne distriktsmodellen i Finnmark taper man altså mye penger på hver pasient fordi man trenger ekstra transport, ekstra personell, ekstra overnattinger og........

© Nordnorsk Debatt