We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pappamaskinen

3 0 0
12.02.2019

Pappamaskinen er ikke gravid, han føder ikke, han ammer ikke, han kjenner ikke noen endringer i hodet, på kroppen eller ellers i (under)livet sitt, etter å ha blitt pappa.

Føler en pappamaskin noe i det hele tatt? På egne premisser, eller sammenligna med mora? Har han rett til å føle noe?

Pappamaskinen har det lett, han. Han har bare jobben sin, den slitne, gravide dama, hjemmet som skal gjøres klart, fødselen som han på et eller anna vis skal stille opp på, den mer eller mindre reduserte barselkvinna og deres felles baby å ta seg av. Pappamaskinen har lært seg skifte bleier, bade, kle på, og å legge babyen helt riktig inntil puppen og justere støtteputene. Det var mye nytt. Å handle og støvsuge kan han heldigvis fra før. Noen må jo gjøre det også.

Pappamaskinen kan skru seg av og på så lett som bare det. Han skrur seg av når han står opp om morgenen, to uker etter at han ble en pappamaskin, og går på jobb som før. Kanskje etter sjølvalgt eller litt mer påtvunget nattevåk med sine kjære. Det hender at ungen til slutt sovner på brystet hans. Han ammer jo ikke, men naturen kan gjerne skrive seg bak øret at fedre også kunne hatt god nytte av de der søvndyssende........

© Nordnorsk Debatt