We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Да разлаем кучетата или да сложим намордници на депутатите?

3 0 0
06.07.2019

Кучешките проблеми на кучешкия ни живот в кучешката ни държава. Един закон, неразбран или недомислен, разбуни общественото мнение. Кое куче е агресивно, кога хапе, кой го боли (май депутатите)? Въпросът за намордника нажежи парламентарните страсти. И пак скечове по темата, пак закачки и смях в залата и извън нея.

Странно е как се пишат и правят закони, а след това се дебатират яростно, без законотворците да са наясно с отглеждането на домашен любимец. И какви са реалните грижи на стопаните в бита с животни в градски условия! Намордникът и каишката ли са проблемът?

Факт е, че има зловещи инциденти с нахапани хора, деца, но от къде идва проблемът? Кучето е огледало на стопанина си. Ако умишлено се приучава животното да е зло, то ще стане такова. Да, има особени породи, родени да се бият до смърт. Но да ги избием ли?

В един от случаите с нападение на домашно куче над дете се оказа, че животинчето е тормозено, държано гладно с дни. Животното ли е виновно за агресията си или безотговорният стопанин? Санкции трябва да има, трябва да се възпитаме, ние стопаните, в отговорност към........

© news.bg