We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Да замажем положението

3 0 22
21.03.2019

През 2017 г. в фанфари отбелязахме 10 години членство в ЕС, през 2018 г. с още по - големи тромпети оповестихме, че сме председатели на Съвета на ЕС.

Нищо, че ако високите еврогости ги бяха разходили до "Факултета" например, щяха да се чудят и маят къде са отишли средствата от фондовете за интеграция на малцинствени групи. А можеше пък и да не се чудят. Лично българин на позиция в Европейската комисия е споделял, че резултатът в Брюксел не ги интересува, важното е документите да са изрядни. В България да са ти изрядни едни документи не е особено трудно, май.

Нищо, че за тези почти 12 години членство в ЕС, след милиардите средства от фондове, България продължава да бъде най - бедната страна в общността, а 5 от 6 - те района най - слабо развитите в рамките на ЕС.

Нищо, че по данни на Евростат повече от 1/3 българи или 38.9% живеят в риск от бедност и социално изключване.

Нищо. От телевизора отново ще ни обясняват колко сме напреднали, как се инвестира, как се откриват работни места, как се повишават доходите. Така ли?

Сигурно, защото са много високи доходите и нашите пенсионери като западноевропейските си събратя плануват летните си почивки в Мармарис или Закинтос, затова управляващите решиха да приложат приета преди години формула за изчисление на пенсиите, която да ги намали... Че иначе може и до Дубай да отскочат, с тия растящи доходи.

Не е до шега, обидно е, гротескно е вече, жалко е. Подигравката с българските пенсионери стигна изключително ниски нива. Поредната нова формула за изчисление на пенсиите всъщност се оказа, че ги реже!

Добре де, не е ли грозно? Безпощадно е! На една от най - бедните групи в обществото ни, пенсионерите, да........

© news.bg