Sarah Gaulin
Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.
Nyheten om økonomiske kutt i Søndre Nordstrand bydel i Oslo har skapt sterke reaksjoner og med god grunn. Forslagene om å legge ned ikke-lovpålagte tilbud rammer en bydel som allerede er blant de mest belastede i Oslo.
Med høye tall for kriminalitet og vold, en ung befolkning og store sosiale utfordringer, er det urovekkende at tiltak rettet mot barn og unge nå kan bli kuttet.
Men samtidig må vi spørre: Har disse tiltakene faktisk fungert?
Gjennom årene har bydelen hatt et bredt spekter av tilbud for å bekjempe utenforskap og kriminalitet blant barn og unge. Kanskje situasjonen hadde vært verre uten disse tilbudene, men det er lite som tyder på at de har gitt varige resultater.
Søndre Nordstrand har hatt flere tilbud enn mange andre bydeler og kommuner i Norge, men uten å bryte negative trender. Dette bør få oss til å tenke nytt.
Sarah Gaulin (26) ønsker å være de unges stemme i Nettavisen.
Opprinnelig fra Teheran i Iran, og flyttet til Norge som syvåring.
Har vokst opp på Søndre Nordstrand i Oslo, og i 2009 ble hun medlem av AUF. Engasjementet for politikk skjøt imidlertid ikke fart før etter 22. juli og tragedien på Utøya.
Var leder i Søndre Nordstrand lokallag (AUF) frem til 2013. I 2014 gikk hun over til moderpartiet. Var nestleder i........