Arendalsuka har blitt en skattefinansiert bonanza
Are Søberg
Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.
Arendalsuka setter ny rekord i antall arrangementer i år igjen. Mens det i fjor ble gjennomført 1962 arrangementer skal det i år arrangeres hele 2140 debatter og foredrag i sørlandsbyen, som blir tapetsert av lobbyister, politikere, byråkrater og håpefulle statsstøttesøkere en hel uke.
Arendal har blitt vårt Las Vegas – en megafest hvor det kommer folk fra hele landet for å mingle, dagdrikke, skravle, se og bli sett, og bruke altfor mye penger. Moro! Samtidig er det leit å tenke på hva som egentlig finansierer moroa. For bedrifter og organisasjoner drar jo dit fordi det lønner seg.
Skriver om offentlig ressursbruk og er mest kjent som redaktør for den satiriske Facebook-profilen «Sløseriombudsmannen». Søberg er økonom og har tidligere jobbet som controller og porteføljeforvalter.
Las Vegas gløder for å tiltrekke seg folk med et spilleproblem. Byen er bygget opp av folk med spilleproblemer som legger igjen enorme summer i kasinoene. Mens det kan ses på som en slags «skattlegging» av folks menneskelige svakheter, er Arendalsuka finansiert av mer direkte former for skatt. At det kommer flere for å tigge om skattepenger betyr vel at de lukter mer penger enn før.
Les også: Kronprinsen må be om folkeavstemning
Det ene problemet er den direkte skattefinansierte bonanzaen av arrangementer satt i gang av offentlig sektor. Her er noen eksempler etter en rask gjennomgang av en bitte liten del av programmet:
Bærum kommune arrangerer en stor debatt om hvordan budbilbransjen bør organiseres. Ti personer på scenen, hvorav tre er........
© Nettavisen
visit website