Wat een geruzie over de Transgenderwet. Er staan aanpassingen op de rol. Tegenstanders hebben zorgen – Elsevier Weekblad komt deze week met ‘zes pijnpunten’ van de onderliggende genderideologie. Voorstanders spreken van irreële angsten en bespeuren daarachter transfobie.

Maar, beste mensen van Nederland, let op! Het pleit is beslecht. ‘Angst voor vernieuwde Transgenderwet is ongegrond’, meldt de website Sociale Vraagstukken. Vier ‘gerenommeerde wetenschappers’ komen tot die conclusie. Mooi. Waar angst wordt weggenomen, bloeien mensen op. Maar bij bestudering van het betoog van de wetenschappers, viel ik van de ene verbazing in de andere. Zo veel drogredenen.

De Transgenderwet maakt het mogelijk dat je in de burgerlijke stand (en paspoort) je geslacht kunt veranderen. Hoe iemand zich zegt te voelen – man, vrouw of iets anders - geeft de doorslag. Hoe zijn of haar lichaam eruitziet, legt geen gewicht in de schaal. Volgens de voorgestelde wetswijziging heb je er straks ook geen verklaring van een arts of psy..

QOSHE - De angst voor de vernieuwde Transgenderwet neem je niet weg met drogredenen - Reina Wiskerke
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De angst voor de vernieuwde Transgenderwet neem je niet weg met drogredenen

20 0
03.06.2023

Wat een geruzie over de Transgenderwet. Er staan aanpassingen op de rol. Tegenstanders hebben zorgen – Elsevier Weekblad komt deze week met ‘zes pijnpunten’ van de onderliggende genderideologie. Voorstanders spreken van irreële angsten en bespeuren........

© Nederlands Dagblad

Get it on Google Play