Wanneer Arno Rach uit Delft de deur opent, glimlacht hij breed. ‘Je hebt mijn huis gevonden, niemand vindt het.’ Het is een wonder, lach ik. Daarna zit ik zo’n 2,5 uur bij hem in de woonkamer. Hij vertelt honderduit over ziekte, lijden en zijn onuitputtelijke veerkracht. We lachen, en geregeld barst hij in tranen uit. Ik voel dat mijn ogen vochtig worden, maar geef er niet aan toe.

Het verhaal van Arno stond een paar weken geleden in de serie Uit de diepte. Precies op de vrijdag dat het verhaal online komt, stopt het steunhart van Arno ermee. Met gillende sirenes is hij met ambulance naar het ziekenhuis gebracht om een ander steunhart te krijgen. De operatie lukt, maar zijn situatie is nog steeds kritiek. Al dagen denk ik aan Arno, bid ik voor hem en brand ik een kaarsje.

Ik weet uit mijn eigen leven met chronische ziekte dat het leven plotseling zo anders kan zijn. Het ene moment zit ik als veertienjarige nog naast mijn vader in de auto op weg naar het ziekenhuis, het andere moment bezwijk ik bijna door zuurstoftekort. Het leven is onvoorspelbaar, daarom zeg ik vaak tegen vrienden en familie: ik hou van je. Wat he..

QOSHE - Het leven is onvoorspelbaar, daarom zeg ik vaak tegen vrienden en familie: ik hou van je - Marina De Haan
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Het leven is onvoorspelbaar, daarom zeg ik vaak tegen vrienden en familie: ik hou van je

7 0 0
28.11.2022

Wanneer Arno Rach uit Delft de deur opent, glimlacht hij breed. ‘Je hebt mijn huis gevonden, niemand vindt het.’ Het is een wonder, lach ik. Daarna zit ik zo’n 2,5 uur bij hem in de woonkamer. Hij vertelt honderduit over ziekte, lijden en zijn onuitputtelijke veerkracht. We lachen,........

© Nederlands Dagblad


Get it on Google Play