‘Het grootste meerdaagse christelijke festival dat ons land kent’, typeerde deze krant de 53e editie van Opwekking. Een uitverkocht huis, overvolle parkeerplaatsen, ‘illegale’ tickets en een uitgelaten sfeer. De verslaggever stuitte zelfs op een shouter, een ‘schreeuwer’ voor God.

Niet alleen de usual suspects uit pinksterkerken en evangelische gemeenten waren aanwezig, maar ook veel mensen uit de ‘traditionele’ kerken. Zo heeft Opwekking alles in zich om een belangrijke beeldbepaler te worden van het hedendaagse christendom, ook als correctie op de gangbare indruk dat de kerken in Nederland massaal leegstromen.

Opwekking staat voor even vrolijke als vurige vroomheid - de handen in de lucht, veel halleluja’s, aanbidding en getuigenissen. Een vaste bezoeker meldde dat er vroeger nog weleens mensen ‘vielen in de Geest’, maar dat was verdwenen. Charismatisch is niet meer aan exotische verschijnselen als engelentaal verbonden. Het is ‘mainstream’ geworden.

QOSHE - Opwekking staat voor een vrolijke en vurige vroomheid. Maar bij de Geest hoort ook stilte - Jan Willem Wits
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Opwekking staat voor een vrolijke en vurige vroomheid. Maar bij de Geest hoort ook stilte

20 0
03.06.2023

‘Het grootste meerdaagse christelijke festival dat ons land kent’, typeerde deze krant de 53e editie van Opwekking. Een uitverkocht huis, overvolle parkeerplaatsen, ‘illegale’ tickets en een uitgelaten sfeer. De verslaggever stuitte zelfs op........

© Nederlands Dagblad

Get it on Google Play