Efsane Başkan: Adnan Demirtürk

Bismillâhirrahmânirrahîm!

- Vefatının 25. Yıl dönümü anısına!.. Uyan insanlık, bir Adnan Demirtürk geçti bu dünyadan!-

MİLLÎ Gençlik Vakfı’nın efsane genel başkanı muhterem Adnan Demirtürk’ün vefatının üzerinden tam çeyrek asır geçti. O, tefekkürü zengin, çok okuyan, hazırcevap ve derinlikli bir insandı. Gençlerle iletişimi yüksek, insan canlısı, güler yüzlü, muhabbet ehli, devamlı gelişmeye açık bir başkandı. Tanıdığı birine tâ uzaktan kollarını açarak kucaklayışını unutmam mümkün değil!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde yetişti. Babası çocukken öldüğü için, daha çok annesi Yeter Hanım’ın elinde büyüdü. Ortaokul ve ticaret lisesinde öğrenciyken derslerine giren 5-6 öğretmeniyle görüştüm. Hepsi, Adnan Demirtürk’ün daha öğrenciyken diğer öğrencilerden farklılığını, çalışkanlılığını, ufkunun açıklığını, liderlik özelliğinin olduğunu anlattılar.

Ortaokul yıllarından itibaren “çok kitap okur”du. Bunda ailesinden bazı yakın akrabalarının rolü büyüktü. Okuma aşkı vefat ettiği 34 yaşına kadar hiç bitmedi. Nereye gitse, yanından kitap eksik olmazdı. Bir dizi program için gittiği Samsun’dan dönerken bir trafik kazası sonucu vefat ettiğinde çantasında hacimli iki kitap vardı: 1. Esma’ül Hüsnâ Şerhi, 2. İlhan Bardakçı’nın Şahbaba adlı eseri.

Siyasal bilgiler fakültesinin Vakfıkebirli ilk öğrencisi olarak Ankara’da üniversiteye başladı. Gençlik hareketlerine öncülük etti. Açığını yakalamak için Erbakan Hoca’nın bir programına katıldı. Fakat konuşmasından o kadar etkilendi ki, “Erbakan Hoca konuşurken, bir ayağımı diğerinin üzerine geçiremedim”........

© Milli Gazete