Azınlık orucu |
Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır. Araf-179
Kur’an-ı Kerim anlatısına göre hüsranda olan insanlıktır. Bir kısmı değil. Yarısı değil. Tamamı hüsrandadır. Ancak %1’lik bir grubu istisna tutar yüce Rabbimiz… Şeyh Ahmed Yasin gibi iman edenler, Necmettin Erbakan gibi salih amel işleyenler, Malik El Şahbaz gibi hakkı müdafaa edenler ve İsmail Heniyye gibi sabredenler müstesna… Farklı farklı özelliklere sahip, farklı farklı ekipler mi yani kurtuluşa erenler? Hayır. Aynı anda iman, salih amel, hakkı müdafaa ve sabır özelliklerini tam tekmil sinesinde yaşayan insanlar topluluğu kurtulanlardır. (Ki bu örnek verdiğimiz öncü şahsiyetler zahiren bildiğimiz kadarıyla sayılan tüm özelliklere sahiptir.) Bir dönemden Hz. İbrahim başka bir dönemden Selahaddin Eyyubi, başka bir dönemden Abdulaziz Rantisi gibi düşünelim… Bunların tamamının içinde bulunduğu bir durum, o istisna zümreyi oluşturuyor... Burada asıl önemli olan, o dört özelliğin tam ve kavi bir şekilde yaşanabilmesidir.
Yani öyle zannedildiÄŸi gibi bir dernek-parti tabelasının, bir devlet sancağının altındaki herkes cennetlik deÄŸildir. Hatta tam aksine cahilce zahiren bile ele alınsa, ilk insandan beri insanların ™â€™unun cehenneme layık iÅŸler yaptığını görmek mümkündür. Yüzeysel bir okuma yapılması dahi yeterlidir Allah’ın izniyle… Rasulullah döneminden örnek verecek olursak, herkes Ömer’i bilir. Ali’yi bilir. Hamza’yı bilir. Ama Allah’a isyan ettikleri için kellelerini aldıkları kâfirlerin adlarını, sayılarını kimse bilmez. Dönemlerinde yaÅŸayan ama Müslüman olmayan kâfir toplumların sayılarını kimse bilmez. Mekke’ye binlerce kilometre uzaklıkta yaÅŸanan vahÅŸetleri, zulümleri, ölenleri, öldürenleri kimse bilmez. Ancak biraz geniÅŸ açıdan bakılırsa bu hakikati idrak etmek mümkündür.
Hasılı kelam azınlıklar kurtuluÅŸa erenlerdir. %1’e tekabül eder. Rabbim cümlemize onların ayaklarının tozu olabilmeyi nasip eylesin… ÇoÄŸunluklar helak olmuÅŸlardır. Olmaktayız. Olacağız. ™â€™a tekabül eder. Rabbim bir an önce cümlemizi bu güruhtan kurtarsın… Bize merhamet etsin… İmanımızı, ilmimizi, ibadetimizi, ihlasımızı artırsın… Amin. Böyle bir girizgâhtan sonra azınlık orucu kavramının nereye varacağı az çok anlaşılmıştır Allah’ın izniyle… O zaman buyurun baÅŸlıyoruz!
Allah’a tam teslim olmuş........