Hayat ve zaman nimeti
Ömür ile zaman; değerini takdir etmekten aciz ve gafil olduğumuz, genellikle zararla/israfla tükettiğimiz, sınırlı iki büyük nimet/emanet sermayemizdir. Telafisi, ikamesi, geri dönüşümü yok.
Bir günde/24 saatte, takriben 24 bin nefes alıp veriyormuşuz. Nefesle/solunumla yaşıyoruz. Sayılı nefeslerimizi; iyilikte mi, yoksa kötülükte mi tükettiğimizin farkında mıyız? Nefes nimetini/emanetini; iyilikte tüketmek, şükür ve adalet, kötülükte tüketmek de nankörlük ve zulümdür.
* Asr Sûresi; zamanın önem ve değerine dikkatimizi çekiyor ve bunu en iyi şekilde (iman salih amel hakkı tavsiye sabrı tavsiye) değerlendiremeyenlerin zararda/hüsranla olacağı bildiriliyor.
* Müminun Sûresi’nin ilk on ayetinde Firdevs cennetine gireceği müjdelenenlerin bir özelliği de, kendilerini "lağv"dan/boş, faydasız söz ve işlerden/meşgalelerden sakınmaları, onlarla zamanı israf etmemeleridir. Bu, o kadar önemlidir ki; namazla zekât arasında zikredilmiştir.
* Furkan/72'de, yalan ve faydasız sözler ortamından uzaklaşmak gerektiği bildirilmiştir.
Allahu Teala; Kur’an’da birçok konunun önemine dikkatimizi çekmek için yemin lafzını kullanmıştır.........





















Toi Staff
Penny S. Tee
Sabine Sterk
Gideon Levy
John Nosta
Mark Travers Ph.d
Gilles Touboul
Daniel Orenstein