Ersin Nazif Ağabey

Bizim kuşağın öncülerinden birini daha Öte’ye yolculadık.

Ersin Nazif Gürdoğan Ağabey’i biz Erzurum’da öğrenci iken tanıdık. O zaman çok fazla bir yakınlığımız olmadı. Belki de bizim okula odaklanışımız, onun ise biraz daha göz önünde olmayışındandı. Hocalarımız, ağabeylerimiz, arkadaşlıklarımızın yoğun oluşu da onunla fazla bir yakınlığımızın olmayışına bir nedendi.

Ben İstanbul’a gelip yerleştikten, Mavera dergisinde yazılarım yayımlanmaya başladığı andan itibaren sık görüşür olduk. Bunu sağlayan da daha çok rahmetli Cahit Zarifoğlu oldu. Ankara’dan bana yazdığı mektuplarında onunla sık buluşmamızı, çevresinin geniş olduğunu, dergiye ilan bulmamıza yardımcı olacağımızı yazıyordu. Bu, buluşmalarımızın bir başlangıcı oldu. Üsküdar’da, daha sonra İslâm mecmuasında ve kimi ortamlarda bir araya geliyorduk.

Cahit Zarifoğlu Mavera dergisi ile birlikte İstanbul’a taşındıktan sonra daha sık bir araya gelmeye başladık. Mavera dergisinin yayım kurulunu Cahit Zarifoğlu belirledi. Âlim Kahraman, Osman Bayraktar, Mustafa Çelik ve ben bu kurulda görevli idik. Âlim Kahraman sorumluluğunda bizler dergiyi hazırlıyor toparlıyor yayıma veriyorduk. Nazif Ağabey de bir ağabeyimiz olarak sürekli bizimle birlikteydi. Onun önerisiyle mi oldu, onu tam anımsayamıyorum, Mavera dergisinde üstad Sezai Karakoç’un “Fecir Devleti” şiiri üzerine bir oturum yaptık. Konuşmacılardan biri de oydu. Bu, dergide yayımlandı. Sonraki bir sayı için Nuri Pakdil üzerine bir oturum yapıldı. Derginin sahibi........

© Milli Gazete